Výcvik "Poradenské dovednosti ve školním prostředí perspektivou individuální psychologie" - Mansio - X./2024

Výcvik "Poradenské dovednosti ve školním prostředí perspektivou individuální psychologie" - Mansio - X./2024

Společnost Mansio v.o.s. zve na výcvik "Poradenské dovednosti ve školním prostředí perspektivou individuální psychologie".

Program v rozsahu 250 hodin bude rozdělen do sedmi setkání, zahájení 07. 10. až 10. 10. 2024. Setkání se uskuteční v Penzionu Slunečnice v Kuřimské Nové Vsi.

Anotace:
Škola může být bezpečným místem, kde žáci i jejich učitelé zažívají pocit, že sem patří, že něco umí, jsou důležití pro ostatní a nebojí se zkoušet nové věci a učit se.
Výcvik Poradenské dovednosti ve školním prostředí je určený těm, kdo hledají podporu pro svou práci a chtějí spoluvytvářet prostředí umožňující zažívat pocit sounáležitosti. Zejména ho využijí školním psychologové, poradenští psychologové, speciální pedagogové a poradenští pracovníci ve školství - výchovní poradci a metodici prevence. Cílem výcviku je nabídnout těmto profesionálům tolik potřebnou podporu, která jim umožní systematicky spolupracovat na proměně školy směrem k partnerskému a spolupracujícímu nastavení.
Budeme rozvíjet všechny kompetence důležité pro práci v kontextu školního poradenství. Získáte jistotu ve vedení poradenského rozhovoru s dětmi, rodiči i učiteli, naučíte se speciální techniky pro práci s jednotlivcem i se skupinou, které umožňují porozumět situaci, prožívání - a získat vhled. Dozvíte se také, jak motivovat ke změně a podporovat v její realizaci a provázet procesem změny, a jak získat druhé ke spolupráci, rozvíjet ji a stavět na ní. Věnovat se budeme i speciálním tématům - symptomatice úzkosti a deprese, sebepoškozování, otázkám identity, řešení problémového chování, ale i péče o sebe a prevenci vyhoření.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Mansio ZDE