Seminář "Budování pozitivních vztahů v třídním kolektivu - bezpečné klima třídy aneb Já a moje třída"

Seminář "Budování pozitivních vztahů v třídním kolektivu - bezpečné klima třídy aneb Já a moje třída"

Pondělí, 3. 11. 2025 at 9:00 - 16:00

NPI ČR Praha a střední Čechy, Senovážné nám. 25, budova A, Praha 1

Semináře, přednášky, workshopy

NPI ČR zve na seminář "Budování pozitivních vztahů v třídním kolektivu - bezpečné klima třídy aneb Já a moje třída".

Anotace:
Seminář je určen zejména třídním učitelům ze základních škol a nejen jim. Zaměříme se na prohloubení komunikativních kompetencí pedagogických pracovníků směrem k podpoře pozitivních vztahů v kolektivu školní třídy. Budeme si povídat o jednotlivých pilířích klimatu, naučíme se rozeznávat různé formy rizikového faktorů a pracovat se skupinovou dynamikou. Budeme si povídat i o tom, jak hovořit s žáky i rodiči. Cílem je podpořit profesní růst pedagogů tak, aby byli schopni vyhodnotit situace a chování jedinců na půdě školy z hlediska bezpečí žáků, ale i pedagogů a dokázali v souladu se školským zákonem vytvářet podmínky pro zdravý vývoj svěřených žáků. V rámci semináře si mohou pedagogové připravit dotazy k dané problematice a vést diskuzi.

Více informací a přihlášení na stránkách NPI ČR ZDE