Seminář "Krizová intervence pro pracovníky školských ústavních zařízení"

Seminář "Krizová intervence pro pracovníky školských ústavních zařízení"

čtvrtek, 21. 11. 2024

Praha

Semináře, přednášky, workshopy

Velký vůz Sever - poradenské a vzdělávací centrum, z.ú. zve na dvoudenní seminář "Krizová intervence pro pracovníky školských ústavních zařízení", který je určen pedagogickým pracovníkům školských zařízení ústavní a ochranné výchovy (pracovníci dětských domovů, výchovných ústavů a učitelé škol, které jsou součástí ústavního zařízení) a pedagogům v poradenských pozicích (výchovní poradci, kariéroví poradci, metodici prevence, speciální pedagogové).

Seminář v rozsahu 12 hodin proběhne ve dvou dnech, a to 21. 11. 2024 (09:00 – 16:30 hod.) a 22. 11. 2024 (09:00 – 12:30 hod.). Seminář se uskuteční v Praze, konkrétní místo konání bude upřesněno.

Anotace:
Kurz nabídne účastníkům metodu krizové intervence, postup v základních 4 krocích (zastav se, zklidni se, zhodnoť situaci a reaguj), strukturu krizového rozhovoru, komunikační dovednosti krizově-intervenčního rozhovoru. Účastníci nahlédnou do možností rychlých reakcí v situacích agresivního konfliktu mezi dětmi/mladistvými, střetu pedagoga s dítětem/mladistvým, vypjatou situací mezi výchovnou/rodinnou skupinou a pedagogem, sebedestruktivním chováním dítěte a dalšími.

Více informací a přihlášení na stránkách Velký vůz Sever ZDE