Webinář "Spolupráce etopeda/psychologa (v ŠPZ, SVP nebo v ŠPP) s rodinou dítěte předškolního a mladšího školního věku s poruchou chování"

Webinář "Spolupráce etopeda/psychologa (v ŠPZ, SVP nebo v ŠPP) s rodinou dítěte předškolního a mladšího školního věku s poruchou chování"

úterý, 19. 11. 2024 at 14:00 - 17:30

-

Webináře

NPI ČR zve na webinář "Spolupráce etopeda/psychologa (v ŠPZ, SVP nebo v ŠPP) s rodinou dítěte předškolního a mladšího školního věku s poruchou chování", který je určen odborným pracovníků ŠPP, ŠPZ, PPP a pracovníkům SVP.

Anotace:
Webinář je zaměřen na oblast rozpoznání příčin a forem nejčastějších poruch chování u předškolních dětí a dětí mladšího školního věku. Obsahem vzdělávacího programu bude stručné vymezení základních pojmů a seznámení účastníků s možnostmi řešení ze strany rodiče. Dále budou součástí webináře modelové způsoby jednání poradenského pracovníka s rodičem dítěte s náročným chováním. Během webináře se lektor zaměří také na teorii Gloningerova vývoje osobnosti dítěte, který může být užitečný pro pochopení základních temperamentových rysů osobnosti dětí a pro nalezení individuálních přístupů k jejich výchově a vzdělávání. Současně je možné s ním pracovat právě při jednání s rodiči. Znalost podnětů a spouštěčů zejména v oblasti potvrzování funkčnosti prosazujícího se chování, je podmínkou adekvátního chování pedagoga nebo rodiče při řešení situací u dětí s poruchou chování v prostředí mateřských škol nebo prvního stupně základních škol. Webinář nabídne i prostor pro sdílení nebo pro otázky týkající se kazuistik, které si účastníci vymezí.

Více informací a přihlášení na stránkách NPI ČR ZDE