Seminář "Právní náležitosti v oblasti rizikového chování dětí a mládeže"

Seminář "Právní náležitosti v oblasti rizikového chování dětí a mládeže"

úterý, 12. 11. 2024 at 9:00 - 14:00

Vzdělávací středisko VISK, Sportovní 846/22, Praha 10

Semináře, přednášky, workshopy

Vzdělávací institut Středočeského kraje zve na seminář "Právní náležitosti v oblasti rizikového chování dětí a mládeže", který je určen pedagogickým pracovníkům všech druhů škol a školských zařízení.

Anotace:
Cílem vzdělávacího programu je seznámit účastníky s právním prostředím České republiky, které upravuje oblast problematiky rizikového chování a zneužívání návykových látek. Seminář je dále zaměřen na rozšíření pedagogických kompetencí v oblasti právního povědomí při realizaci primární prevence ve školách a při řešení problémových situací. Pozornost je rovněž věnována závažnosti jednotlivých forem rizikového chování s jeho typickými znaky – přestupek / trestný čin. Samostatná část je věnována legislativním krokům v případech testování ovlivnění dětí návykovými látkami s podrobným vysvětlením vzájemného propojení opory v zákonech a konkrétního postupu školy.
Jedním z cílů semináře je i pomoci ke zkvalitnění spolupráce mezi učiteli školy a školním metodikem prevence, výchovným poradcem a vedením školy tak, aby byly vytvořeny podmínky pro jednotné působení celého pedagogického sboru v oblasti prevence rizikového chování dětí a mládeže.

Více informací a přihlášení na stránkách VISK ZDE