Seminář "Šikana a její řešení" - pro pedagogy

Seminář "Šikana a její řešení" - pro pedagogy

úterý, 22. 10. 2024

Praha

Semináře, přednášky, workshopy

TAVATA INSTITUT zve na dvoudenní seminář "Šikana a její řešení", který je určen pro pedagogy ZŠ a SŠ, školní psychology, speciální a sociální pedagogy, pedagogy volného času a asistenti pedagoga.

Seminář v rozsahu 16 hodin bude rozdělen do dvou dnů, a to 22. 10. 2024 a 23. 10. 2024 a uskuteční se v Praze (konkrétní místo konání bude upřesněno).

Anotace:
Vzdělávací program vede účastníky k tomu, aby si osvojili znalosti v tématu šikany a jejího efektivního řešení. Současně by měli získat dovednosti v oblasti vedení rozhovorů s jednotlivými aktéry šikany a se zákonnými zástupci žáků. Účastníci kurzu se seznámí se souborem her a technik, které jsou vhodné jako intervence po výskytu šikany ve třídě a naučí se pracovat s následnou efektivní reflexí. Po absolvování kurzu by měli být pedagogové schopni naplánovat jednotlivé kroky ve chvíli, kdy se ve třídě podezření na šikanu objeví a také by se měli umět na jejím řešení aktivně podílet. Hlavním přínosem kurzu bude výbava teoretickými informacemi, praktický nácvik vedení rozhovorů s aktéry šikany a řešení modelových situací. V průběhu celého kurzu bude vymezen prostor pro dotazy účastníků a sdílení vlastních zkušeností.

Více informací a přihlášení na stránkách TAVATA INSTITUT ZDE