Seminář "Desatero NPI ČR úspěšné práce s heterogenní třídou I.+II."

Seminář "Desatero NPI ČR úspěšné práce s heterogenní třídou I.+II."

čtvrtek, 17. 10. 2024 at 9:00 - 16:00

NPI ČR Praha a střední Čechy, Senovážné nám. 25, budova A, Praha 1

Semináře, přednášky, workshopy

NPI ČR zve na seminář "Desatero NPI ČR úspěšné práce s heterogenní třídou I.", který je určen pro pedagogy ZŠ, AP, odborné pracovníky školních poradenských pracovišť.

Návazný seminář "Desatero NPI ČR úspěšné práce s heterogenní třídou II." proběhne následující den 18. 10. 2024 (09:00 až 16:00 hod.). Více informací a přihlášení k části II. ZDE

Anotace k semináři "Desatero NPI ČR úspěšné práce s heterogenní třídou I.":
Seminář je založen na využití metodického materiálu NPI ČR, publikace „Desatero zásad úspěšné práce s heterogenní třídou“ (dále Desatero) publikovaný na webu zapojmevsechny.cz. Tato publikace byla rozšířena o reflektivní deník učitele, který ke každé zásadě nabízí nástroj pro sebehodnocení, žádoucí profesní rozvoj učitele i kolegiální sdílení zkušeností v podobě check-listu, který je možné využít také jako samostatný nástroj. Prezenční vzdělávání využívající Desatero, Check-list a reflektivní deník umožňuje pedagogickým pracovníkům rozvíjet kompetence pro práci s pestrou třídou, a to se zaměřením na vytváření vstřícných podmínek, bezpečného sociálního a vstřícného vzdělávacího prostředí. Důležitou součástí je aplikace osvědčených strategií ovlivňujících efektivitu výuky v heterogenní třídě a jejich pochopení. Seminář nabízíme jako první z třídílné série prezenčního vzdělávání, jehož tématem je budování pozitivního třídního klimatu.

Více informací a přihlášení k I. části ZDE