Webinář "Individuální provázení dítěte metodou Kniha Života"

Webinář "Individuální provázení dítěte metodou Kniha Života"

čtvrtek, 10. 10. 2024 at 8:30 - 16:00

-

Webináře

Velký vůz Sever - poradenské a vzdělávací centrum, z.ú. zve na webinář "Individuální provázení dítěte metodou Kniha Života", který je určen pro pedagogické i sociální pracovníky,

Anotace:
Metoda Kniha Života není terapeutickou metodou, slouží jako ten nejjednodušší nástroj, jak si s dětmi povídat o jejich životě, aby to mělo pro děti přínos.
Kurz nabízí metodu práce s životním příběhem dítěte pomocí jeho minulosti, přítomnosti a vize/možnosti v jeho budoucnosti. Metoda Kniha Života je určena dětem ohroženým, které prožily náročné životní situace (ztráta rodičů a rodiny, střídání výchovných prostředí, změny vztahů a blízkých lidí a kamarádů, atd.). Metoda Kniha Života je zaměřena nejen na zachycení významných okamžiků a lidí dítěte z hlediska času, ale především pro nalezení osobních zdrojů (vlastnosti, zkušenosti, ponaučení, chování, cítění) samotného dítěte svůj život zvládat, nalézt záchytné až růstové body.
Obsah kurzu nabízí možnosti, jak v individuálním rozhovoru s dítětem zařadit cílené otázky a kreativní techniky usnadňující uchopení daného tématu z jeho života. Účastníkům také ukazuje, jak se ptát a jak reagovat na škálu odpovědí dítěte. Program není zaměřen na vedení rozhovoru jako takového či dokonce terapeutického, ale pouze na dílčí aspekty – cílené otázky a kreativní techniky usnadňující lepší uchopení tématu.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Velký vůz Sever ZDE