Kurz pro začínající školní psychology

Kurz pro začínající školní psychology

Sobota, 5. 10. 2024

Praha

Semináře, přednášky, workshopy

Společnost TAVATA INSTITUT zve na víkendový vzdělávácí program Kurz pro začínající školní psychology.

Program v rozsahu 32 hodin bude rozdělen do dvou dvoudenních bloků ve dnech 05. až 06. 10. 2024 a 19. až 20. 10. 2024 a uskuteční se v Praze (konkrétní místo konání bude upřesněno).

Anotace:
Vzdělávací program je zaměřen na získání znalostí a rozvoj dovedností, které jsou potřebné pro práci školního psychologa. V průběhu kurzu se účastníci dozví informace související s pozicí školního psychologa, pracovní náplní a s možnostmi spolupráce s externími organizacemi. V kurzu se také budeme zaměřovat na práci s třídními kolektivy, která je ve školách velmi žádaná a v níž je nezbytná znalost dynamiky třídy, preventivních programů, intervencí v případě výskytu šikany a další.

Důležitou součástí práce školního psychologa jsou individuální konzultace s žáky. Proto se v kurzu budeme věnovat nejčastějším psychickým potížím, s kterými se žáci, případně jejich rodiče, obracejí na školního psychologa a budeme detailně probírat možnosti podpory těchto klientů. Nedílnou součástí kurzu bude také téma podpory pedagogického sboru a možnosti práce s ním.

Více informací a přihlášení na stránkách TAVATA INSTITUT ZDE