Webinář "Základní možnosti včasné detekce rizikového chování u dětí v praxi sociálního pracovníka"

Webinář "Základní možnosti včasné detekce rizikového chování u dětí v praxi sociálního pracovníka"

čtvrtek, 15. 8. 2024 at 9:00 - 16:00

-

Webináře

Institut Bernarda Bolzana zve na webinář "Základní možnosti včasné detekce rizikového chování u dětí v praxi sociálního pracovníka".

Anotace:
Vzdělávací program se zaměřuje na poznání rizikového chování, jeho vzniku ve specifických podmínkách rodinného života a výchovy dětí. Sociální práce s rodinou a jednotlivcem by měla cíleně působit na zmírnění nebo přímo eliminaci rizikového chování, neboť takové chování může vést až k ohrožení života jedince. V tomto smyslu vzdělávací program upozorňuje na sociální faktory, které je nutné sledovat a průběžně vyhodnocovat, aby došlo k včasnému zachycení vzniku rizikového chování.
Absolvent kurzu rozpozná základní modely chování jedince v krizové situaci. Pochopí význam stresu a frustrace na vznik rizikového chování. Rozpozná emoční prožívání plynoucí z životních rolí a životních zkušeností (zejména v dětství), které ovlivňuje dlouhodobě chování jedince (např. porucha připoutání). Identifikuje rizikové strategie, které vedou ke zvládání životních situací a dokáže podpořit žádoucí chování jedince včetně stanovení sociální prognózy konkrétního rizikového chování. Naučí se nabídnout odbornou pomoc a podporu dítěti i jeho rodině. Pozná limity sociální práce s dětmi a mladistvými s rizikovým chováním.

Více informací a přihlášení na stránkách IBB ZDE