Webinář "Prevence a řešení potíží v kyberprostoru s akcentem na kyberšikanu"

Webinář "Prevence a řešení potíží v kyberprostoru s akcentem na kyberšikanu"

Pondělí, 3. 6. 2024 at 8:30 - 15:30

-

Webináře

Vzdělávací agentura Descartes zve na webinář "Prevence a řešení potíží v kyberprostoru s akcentem na kyberšikanu", který je určen pro pedagogy, vychovatele, AP i vedení škol.

Anotace:
Problematika užívání kyberprostoru žáky a studenty ve škole či mimo školu se stává více a více palčivějším negativním fenoménem, který zaměstnává nejen rodiče, ale především pedagogy, školní psychology nebo preventisty. Virtuální prostor skýtá pro žáky mnoho výhod, ale bohužel také velkou část rizik, o jejichž předcházení, včasném záchytu a efektivním řešení by měl mít základní přehled každý pedagog.
Účastník
- bude informován o pojmech, jako je kyberprostor, sociální sítě a o jejich souvislostech a vlivu na žáky
- budou mu vysvětleny nejčastější typy rizikových projevů v kyberprostroru jako je Kybergrooming, Kyberstalking, Webcamtrolling, Happy slapping, Hoax, Sexting aj.
- bude poučen o možnostech prevence, diagnostiky a efektivního řešení projevů kyberšikany resp. dalších rizikových projevů v kyberprostoru u žáků a studentů ve škole či mimo ni
- bude seznámen s konkrétními kazuistikami řešení kyberšikany (nebo jiných projevů rizikového chování v kyberprostoru) u žáků a studentů.

Více informací a přihlášení na stránkách agentury Descartes ZDE