Seminář "Naproti - spolupráce pedagoga a sociálního pracovníka"

Seminář "Naproti - spolupráce pedagoga a sociálního pracovníka"

Pátek, 23. 2. 2024 at 9:00 - 17:00

Skautský institut, z. s., Staroměstské náměstí 4/1, Praha 1

Semináře, přednášky, workshopy

Společnost HVCM zve na seminář "Naproti - spolupráce pedagoga a sociálního pracovníka".

Anotace:
Děti, které jsou znevýhodněné rodinnou, zdravotní či jinou sociální situací, chodí do školy. Často také ale jsou v kontaktu se sociálním pracovníkem. V čem a komu by mohla být jejich pravidelná spolupráce užitečná? Jak si vyjít naproti?

Kurzu se zúčastní pedagogičtí a sociální pracovníci společně. Proč? Každý z nich má odlišné profesní zaměření, odlišné cíle, ale také odlišné zkušenosti. Mohou se navzájem obohatit. Jsou ale také součástí životní cesty dítěte - mohou tedy využít své odbornosti při společném hledání cest k dítěti, hledání způsobů, jak mu ztížené životní podmínky pomoci překonat.

V kurzu se budeme zabývat jedním z efektivních nástrojů spolupráce - psanou reflexí. Kurz má dokonce podtitul Jak psát reflexe z pozorování dítěte jako podklad pro společné stanovení podpory. Jak takovou reflexi psát? Co do reflexe patří a co ne? A proč? Kolik času tím strávím? K čemu to bude dobré? Opravdu nám to pomůže, abychom našli pro dítě něco, co mu pomůže? Jak by taková podpora mohla vypadat? Tyto otázky budeme v kurzu řešit.
Pojďme přítomnost a práci dvou odborníků v životě dítěte posílit jejich vzájemnou komunikací. Tak, aby se z této komunikace stala hodnota, která významně přispěje k lepšímu životu dítěte.

Více informací a přihlášení na stránkách HVCM ZDE