Letní poradenské dny 2023

Letní poradenské dny 2023

Pondělí, 21. 8. 2023

Hotelová škola Poděbrady, Komenského 7, Poděbrady

Semináře, přednášky, workshopy

Společně k bezpečí, z.s. zve na tradiční Letní poradenské dny 2023.

Program proběhne ve dnech 21. 08. 2023 až 23. 08. 2023, vždy od 09:00 do 16:00 hod., v Poděbradech, v prostorách Hotelové školy Poděbrady, Komenského 7.

Cílová skupina: Školní a školští poradenští pracovníci, ředitelé a jejich zástupci–školní poradenské pracoviště, školské poradenské zařízení(metodici prevence, výchovní poradci, školní speciální pedagogové, školní psychologové, vedení školy) a samozřejmě i docela normální učitelé :-)

Anotace:
Letní poradenské dny jsou koncipovány jako setkání poradenských pracovníků kombinovanou formou: trénink a seminář s řízenou diskusí za účelem prohloubení poradenských dovedností nutných ke každodenní práci, vyjasnění si aktuálních právních aspektů a srovnání si poradenské dokumentace a základních bezpečných postupů, do kterých je nutné nevnášet žádné improvizace.
Tentokrát se zaměříme na práci s kauzou. Soustředíme se zejména na to, jak se v rámci kauzy „pohybovat“, nacvičíme to krok za krokem: jak „nabrat“ kauzu, jako provést přesnou analýzu, kdo je v rámci kauzy kdo, co chce a jak to poznáme (ti z vás, kteří už prošli naším tréninkem Vedení poradenského rozhovoru, budou plynule navazovat).
Cílem programu je dozvědět se a nacvičit si, jak s kauzou a klienty pracovat účelně, jaké volit postupy a jaké nástroje k tomu použít. Doporučujeme přivézt si svoje konkrétní kauzy - čím zapeklitějším, tím lepší.

Více informací a přihlášení na stránkách Společně k bezpečí ZDE

Pozvánka ZDE