Seminář "Komunikace s rodiči v problémových situacích"

Seminář "Komunikace s rodiči v problémových situacích"

úterý, 30. 5. 2023 at 9:00 - 15:30

NPI ČR Praha a střední Čechy, Senovážné nám. 25, budova A, Praha 1

Semináře, přednášky, workshopy

NPI ČR zve na seminář "Komunikace s rodiči v problémových situacích", který je určen pedagogům 1. stupně ZŠ a MŠ.

Lektorka: PaedDr. et Mgr. Hana Žáčková

Obsah:
- 1.blok (2 hodiny) – úvod, seznámení s obsah programu, doporučenou literaturou. Vysvětlení, jak vést rozhovor, stanovení cíle, dílčích cílů, postupu, obecný postup rozhovoru s využitím konkrétních příkladů z praxe. Postupy a způsoby řešení při nepříjemném rozhovoru, způsoby jak reagovat na nesouhlas.
- 2. blok (2 hodiny) – seznámení s možnostmi, jak postupovat pokud je nutné kritizovat, stěžovat si. Jak postupovat, pokud chceme být přesvědčiví a vést komunikaci k stanovenému cíli. Možné postupy při kritice, řešení konfliktů.
- 3.blok (2 hodiny) – techniky asertivity užívané v komunikaci, asertivní reakce na nesouhlas. Stanovení priorit ve vedení rozhovoru. Modelový rozhovor – shrnutí.
- 4. blok (2 hodiny) – typy otázek využívaných v komunikaci. Techniky aktivního naslouchání, zásady naslouchání. Typy osobností dle způsobu komunikace a možnosti komunikace s nimi. Nonverbální komunikace (bariéry, signály nejistoty, úzkosti, nervozity, lhaní, agrese). Shrnutí, závěrečná diskuse, závěr semináře.

Více informací a přihlášení na stránkách NPI ČR ZDE