Webinář "Prevence a řešení potíží v kyberprostoru s akcentem na kyberšikanu"

Webinář "Prevence a řešení potíží v kyberprostoru s akcentem na kyberšikanu"

čtvrtek, 2. 2. 2023 at 9:00 - 16:00

-

Webináře

Vzdělávací agentura Descartes zve na webinář pro pedagogy "Prevence a řešení potíží v kyberprostoru s akcentem na kyberšikanu".

Anotace:
Problematika užívání kyberprostoru žáky a studenty ve škole či mimo školu se stává více a více palčivějším negativním fenoménem, který zaměstnává nejen rodiče, ale především pedagogy, školní psychology nebo preventisty. Virtuální prostor skýtá pro žáky mnoho výhod, ale bohužel také velkou část rizik, o jejichž předcházení, včasném záchytu a efektivním řešení by měl mít základní přehled každý pedagog.
Vysvětlíte si různé typy rizikových projevů v kyberprostoru, jako je Kybergrooming, Webcamtrolling, Sexting, Happy slapping, Hoax a další fenomény, které jsou v dnešní době velmi aktuální a mohou se u žáků vyskytnout. Samozřejmě neopomeneme základní informace o sociálních sítích, které naprostá většina žáků a studentů denně využívá a bohužel také zneužívá nebo se prostřednictvím jich stává jejich obětí.
Hlavní zřetel bude kladen na problematiku kyberšikany, u které si vysvětlíme mechanismus jejího vzniku, její fáze, základní typy a především její prevenci, diagnostiku a adekvátní řešení.

Více informací a přihlášení na stránkách agentury Descartes ZDE