Webinář "Mediální výchova, manipulace na internetu"

Webinář "Mediální výchova, manipulace na internetu"

Středa, 3. 2. 2021 at 9:00 - 15:00

-

Webináře

Společnost pro vzdělávání Aliaves zve na webinář "Mediální výchova, manipulace na internetu (Fake News, Deep Fakes)".

Cíl:
Cílem semináře je zvýšit mediální gramotnost uživatelů digitálních technologií a zejména pak kritické myšlení ve smyslu boje s manipulací a dezinformacemi, které jsou šířeny prostřednictvím médií.

Obsah:
Dnešní mladá generace vyrůstá s telefony a tablety v ruce. Jejich mediální gramotnost má však podle mnoha výzkumů velké rezervy především z hlediska kritického přístupu k mediálním obsahům. Média a sociální sítě využívají jako zdroj vědění a automaticky považují za pravdu vše, co jim influenceři předkládají.

Fakt, že žáci postrádají základy mediální gramotnosti, klade vysoké nároky na dostatečnou erudici a špičkové znalosti samotných pedagogů. Podle nově schválené strategie MŠMT se má výuka ICT rozšířit na časovou dotaci 4 vyučovacích hodin týdně, RVP a ŠVP proto budou muset být revidovány a doplněny.
Seminář je zaměřen prakticky. Sérií ukázek budou posluchači seznámeni s praktikami manipulace na internetu s odkazem na Fake News a Deep Fakes ve vztahu k marketingovým a dezinformačním strategiím.

Mediální gramotnost po absolvování semináře umožní účastníkům:
* bezpečně vyhledávat na Internetu potřebné informace,
* analyzovat a posuzovat důvěryhodnost mediálních sdělení,
* rozlišovat fakta od lží a manipulací.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Aliaves ZDE