Konference "Asistent pedagoga v otázkách a odpovědích"

Konference "Asistent pedagoga v otázkách a odpovědích"

čtvrtek, 5. 11. 2020

Prostory Michnova paláce (Tyršův dům), Újezd 450/40, Praha 1

Konference

Nakladatelství Pasparta za Vámi přichází s dalším ročníkem oblíbené odborné konference "Asistent pedagoga v aktuálních otázkách a odpovědích". Ve spolupráci s odborníky z praxe jsme pro všechny zájemce připravili dopolední blok přednášek a navazující workshopy. Mimo jiné se podíváme na svět očima člověka s diagnózou ADHD, o porozumění půjde i v příspěvku, který se zabývá tématem puberty u dětí se SVP. Zapomenout nesmíme ani na aktuality z oblasti legislativy a fungování společného vzdělávání, kterých rok 2020 přinesl opravdu hodně.

Odpolední panelovou diskusi můžete využít pro konzultaci otázek, které si kladete ve své každodenní praxi, nebo se zaměřit na problematiku kyberšikany prostřednictvím případových studií.
Akce je určena pro asistenty pedagoga, učitele, vedení škol i další odbornou a zainteresovanou veřejnost.

Z program odborné konference:

9:00 – 9:05 – Zahájení

9:05 – 9:45 – Co nového ve společném vzdělávání? Aneb co by měli vědět všichni ve škole
PhDr. Veronika Vitošková, PhD., školní psycholožka a metodička prevence na ZŠ a gymnáziu

9:45 – 10:30 – Pro každého jsem byl jen nevychovanej spratek
Mgr. Markéta Závěrková, psychoterapeutka zabývající se otázkami ADHD a ADD a mladý muž s diagnózou ADHD

11:00 – 11:45 – Puberta u žáků se SVP aneb jak najít stejnou řeč?
Mgr. Veronika Šporclová, Ph.D. – psycholožka, školní psycholog ZŠ Roztoky

11:45–12:30 – Přestávka jako zdroj konfliktů
PhDr. Jitka Kendíková – ředitelka ZŠ a Gymnázia Jiřího Gutha-Jarkovského

13:30 – 15:00 – Dva oddělené workshopy podle výběru účastníka

Workshop I. – Panelová diskuse s odborníky z praxe
Mgr. Lenka Bittmannová – speciální pedagožka, odborná pracovnice SPC, PhDr. Jitka Kendíková – ředitelka ZŠ a Gymnázia, Mgr. Veronika Šporclová, Ph.D. – psycholožka, školní psycholog ZŠ

Tento odpolední workshop přinese diskusi tří odborníků z praxe – ředitelky ZŠ a SŠ s bohatou zkušeností s integrací žáků se SVP, školní psycholožky ZŠ a speciální pedagožky, působící v SPC. Diskutující rozeberou konkrétní příklady z praxe – každá ze svého pohledu a společně s účastníky naleznou optimální řešení daných situací. Obsah tohoto odpoledního workshopu si určí především jeho účastníci – budou se řešit a konzultovat případy, které jste sami zažili a které řešit potřebujete!

Workshop II. – Jak chránit děti na internetu?
Martin Kožíšek – stál u zrodu sociálních sítí Lidé.cz a Spolužáci, je autorem mnoha realizovaných projektů a výukových materiálů zaměřených na Internet, projektový koordinátor CZ.NIC

Internet, sociální sítě, mobilní telefony... Všechny tyto nástroje jsou nejen užitečnými pomocníky, ale i potenciálním zdrojem nebezpečí pro děti. Tento workshop prostřednictvím praktických případových studií ukáže, jak rozpoznat např. nebezpečí kyberšikany, nebo dalšího rizikového chování u žáků a co udělat v oblasti prevence a minimalizace těchto jevů.

Podrobné informace a přihlášení na stránkách nakladatelství Pasparta ZDE