On-line konference "DIGITÁLNÍ (NE)MOC"

On-line konference "DIGITÁLNÍ (NE)MOC"

čtvrtek, 15. 10. 2020 at 8:30 - 16:00

On-line konference, Praha

Konference

Vzdělávací společnost Infra zve na on-line konferenci "DIGITÁLNÍ (NE)MOC - NEBEZPEČÍ ČEKÁ V SÍTI", která je určena pro učitele základních a středních škol a rodiče.

Každý přihlášený účastník získá přístup k plnému záznamu všech přednášek. Pokud se nestihnete přihlásit k živému přenosu, o nic nepřijdete.
Konference bude akreditovaná v systému DVPP.

21. století přináší nejdramatičtější změny pro lidstvo od jeho zrodu. Jedná se o nástup technologií, které fungují jako dvousečný meč. Technologicko-vědecké pokroky nám sice zlepšují život, ale proměna do umělé formy komunikace odbourává evoluční schopnosti našeho mozku. Hrozí rozklad rodiny, lidských vztahů a lidstva samotného. Na internetu číhá na každého z nás nebezpečí, které mnohdy nedokáže včas rozeznat dospělý, natož pak nezletilé dítě. Nadměrné využívání těchto technologií má negativní vliv a dopad na vývoj, učení, vztahy a komunikaci.

Tématu digitálního světa a nebezpečím, která „číhají v síti", se budeme věnovat na této on-line konferenci, na které vystoupí odborníci z praxe. Budeme si také povídat o vlivu digitálních technologií na lidský mozek, vzdělávání, školní úspěšnost a rodinné vztahy. Vysvětlíme si pojmy kyberšikana, kybergrooming, sexting..., řekneme si více o tom, jak proti nim bojovat.

PŘEDNÁŠEJÍCÍ A JEJICH VYSTOUPENÍ
MUDr. Martin Jan Stránský: Vliv digitálních technologií na lidský mozek
Mgr. Marika Kropíková: Práva a povinnosti školy při řešení problémů digitálního světa
PhDr. Miroslav Procházka, Ph.D.: Osamocené a konzumní dětství – virtuální kamarádi
Martina Sokolíková a doc. Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D.: (NE)bezpečná síť – kyberšikana, kybergrooming a sexting a další
Mgr. Jiří Halda: Dítě není malý dospělák a dospělák nemá být velké dítě

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Infra ZDE