Seminář "Sebevražedné jednání u žáků"

Seminář "Sebevražedné jednání u žáků"

Středa, 23. 10. 2024

Praha

Semináře, přednášky, workshopy

TAVATA INSTITUT zve na dvoudenní seminář "Sebevražedné jednání u žáků", jehož cílovou skupinou jsou školní psychologové, školní speciální pedagogové, sociální pedagogové, metodici prevence, výchovní poradci, učitelé, ředitelé škol, asistenti pedagoga, vychovatelé.

Rozsah vzdělávacího programu je 16 hodin a bude rozdělen do dvou dnů - 23. 10. 2024 a 24. 10. 2024. Seminář se uskuteční v Praze, konkrétní místo bude upřesněno.

Anotace:
S tématem sebevražedného jednání u žáků se ve školním prostředí setkáváme stále častěji. Cílem tohoto kurzu je dát možnost pedagogům zorientovat se v této problematice. Pochopit příčiny suicidálního jednání a naučit se ho včas rozpoznat. Kurz má pedagogy naučit, jak se sebevražednými žáky adekvátně komunikovat a jak je v jejich situaci podpořit a poskytnout jim pomoc v souladu s jejich kompetencemi. Nedílnou součástí kurzu jsou praktické nácviky, díky kterým si mohou účastníci osvojit dovednosti vedení rozhovoru se sebevražedným žákem a také sdílet zkušenosti v souvislosti s touto problematikou.

Více informací a přihlášení na stránkách TAVATA INSTITUT ZDE