Webinář "Sociálně rizikové chování v dětském věku jako maladaptivní strategie naplnění potřeb dítěte"

Webinář "Sociálně rizikové chování v dětském věku jako maladaptivní strategie naplnění potřeb dítěte"

čtvrtek, 2. 2. 2023 at 8:30 - 13:30

-

Webináře

Vzdělávací agentura EDUPOL zve na webinář "Sociálně rizikové chování v dětském věku jako maladaptivní strategie naplnění potřeb dítěte".

Anotace:
Vzdělávací program představuje sociálně rizikové chování v dětském věku jako specifickou odpověď dítěte v procesu naplnění či nenaplnění jeho základních psychických a vývojových potřeb. Kurz nevnímá rizikové chování pouze situačně jako stav k řešení, ale představuje jeho možné zdroje a posilující faktory (proces vzniku a zpevnění).
Kurs umožňuje frekventantům uvědomit si, co rizikové chování dětí vyvolává a co ho následně posiluje. Pozornost je věnována protektivním faktorům, které umožňují v prvních fázích výskytu rizikové chování zvrátit. Vzdělávací program vychází z teorií potřeb a z premis kognitivně behaviorálních přístupů, s cílem analyzovat chování dítěte tak, aby byly odhaleny příčiny, stabilizátory a protektivní faktory. Část kurzu je věnována edukaci rodiny tak, aby dokázala prevenci rizikového chování začlenit do každodenní interakce s dítětem. Jako ilustrativní příklady jsou využity nejčastější typy rizikového chování, kam řadíme například šikanu, záškoláctví, užívání návykových látek, kriminální jednání, sexuálně rizikové chování a další.

Více informací a přihlášení na stránkách agentury EDUPOL ZDE