Webinář "Agrese a její řešení" - pro pedagogy

Webinář "Agrese a její řešení" - pro pedagogy

Pondělí, 23. 1. 2023 at 8:30 - 16:00

-

Webináře

Společnost pro vzdělávání Infra zve na webinář pro pedagogy "Agrese a její řešení".

Obsah kurzu:
* problematické kolektivy – třídy, pedagogické sbory. Jak správně „číst“ atmosféru a zároveň dynamiku třídy – jak akceptovat její jedinečnost. Rizika porovnávání dětí a tříd. Problematičtí jedinci ve třídách – role dětí v kolektivu a co s nimi. Problematická (až neutvořená) dynamika kolektivu s inklinací k socio-patologickým jevům (agrese, kouření, alkohol…).
* konflikty a jejich řešení, krizové scénáře chování, kázeňské přestupky a jejich kořeny (výchovné vlivy, nereálné výkonové nároky rodičů, iluze o životní náplni, nezájem, problematické hodnocení rodiči…). Cesta k pochopení takového chování, základní chyby v reakcích autority (učitele, ředitele, psychologa, rodiče…).
* kritéria a fáze krize, cesta k jejich nápravě. „Kontrakt“ o nastavování pravidel, zvýšená re-flexe kolektivu i reflexe učitelského sboru. Typické a chronicky se opakující situace. Problematický rodič, možnost navázání komunikace a angažovanosti. Situační rizika (konflikty mezi čtyřma očima, vynášení informací, pomluvy…). Motivace ke změně postoje.
* komunikace a vlastní reflexe podařených i nepodařených zvládnutí situace
* diskuze, závěr

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Infra ZDE