Seminář "Základy vedení rozhovoru s dítětem"

Seminář "Základy vedení rozhovoru s dítětem"

čtvrtek, 8. 12. 2022 at 9:00 - 16:30

Školicí středisko Marianeum, Máchova 7, Praha 2

Semináře, přednášky, workshopy

Společnost Velký vůz Sever - poradenské a vzdělávací centrum, z.ú. zve na seminář "Základy vedení rozhovoru s dítětem", který je určen sociálním pracovníkům, psychologům, vychovatelům, náhradním rodičům, soudcům a dalším osobám, které pracují s dětmi a potřebují se s nimi domluvit.

Anotace:
Klienty často bývají děti a ne každý se s nimi dokážeme domluvit. Pro sociální práci je však důležité umět od dítěte získat důležité informace, na oplátku mu něco vysvětlit, motivovat ho ke spolupráci, dokonce mu rozhovorem pomoci. Často pak slyšíme dětskou odpověď „nevím“, zatvrzelé mlčení nebo dítě odpovídá tak, jak si myslí, že chceme, aby odpovědělo. Utíkáme k sugestivním otázkám, přesvědčování, mazání medu okolo pusy, někdy i výhrůžkám a v nitru tušíme, že přeci musí ještě vést jedna cesta k dítěti, k jeho názoru, informacím, potřebám a citům.
Rádi bychom vám naším kurzem tuto jinou cestu nabídli. Dozvíte se, jak od dítěte získat potřebné informace, jak mapovat jeho stav či posun, jak rozhovorem intervenovat, když je třeba pomoci. Co ale nenabízíme, je rozhovor terapeutický, který je veden v závislosti na individuálním terapeutickém výcviku a potřeboval by mnohem více času než jednodenní seminář.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Velký vůz Sever ZDE