Webinář "Jak získat a udržet autoritu učitele"

Webinář "Jak získat a udržet autoritu učitele"

Pátek, 28. 1. 2022 at 9:00 - 16:00

-

Webináře

Vzdělávací agentura Descartes zve na webinář "Jak získat a udržet autoritu učitele".

Vzdělávací cíl:
* Získání sebejistoty při vystupování ve třídě, pedagogické komunikaci a zlepšení dovedností při působení na žáky a studenty.
* Ztotožnění se se svou rolí ve třídě a uvědomění si, že cílem učitele není pouze předat informace.
* Osvojení si základních technik podpory motivace žáků a studentů formou pochvaly, konstruktivního pokárání a zpětné vazby.
* Získání tipů k využití kázeňských prostředků ve školní praxi a posouzení jejich vlivu na tvorbu vlastní autority.
* Využití adekvátního výchovného pedagogického stylu.
* Propojení manažerských a pedagogických dovedností a jejich využití při práci ve třídě a ve školní praxi.

Obsah akce:
Učitelé si často kladou otázky: jak si udržet autoritu, jak ve třídě zajistit klid, čeho se vyvarovat, jak řešit problematické situace … Někteří učitelé se cítí být přirozenou autoritou a pro některé je těžké získat si pozornost žáků a často s nimi musí bojovat o pozornost a moc.
Seminář je určen zejména pro učitele základních, středních a vyšších škol. Zaměřuje se na autoritu učitele, zásady školní hierarchie, efektivní pedagogickou komunikaci a působení na vývoj žáků a studentů. Účastníci se dozví, co je formální a neformální autorita, jak se spolu kombinují a jak je vybudovat a podporovat. Připomenou si vlastnosti a role učitele a jejich důležitost v procesu získávání autority.
Seznámí se se základními kázeňskými prostředky, odměnami a tresty a jak je lze využít pro posílení své pedagogické a lidské autority.
V neposlední řadě si také uvědomí a připomenou pravidla efektivní pedagogické komunikace jako nezbytného prostředku pro budování a udržení autority.
Poznají, co je potřeba dělat proto, aby je žáci respektovali, kolegové uznávali a rodiče považovali za partnery při rozvoji svých dětí.

Více informací a přihlášení na stránkách agentury Descartes ZDE