Webinář "Neklidné dítě v MŠ"

Webinář "Neklidné dítě v MŠ"

čtvrtek, 16. 12. 2021 at 18:00 - 19:00

-

Webináře

Společnost Životní vzdělávání, z.s. zve na webinář "Neklidné dítě v MŠ".

Anotace:
Často se v mateřské škole setkáváme s dětmi, které jsou označovány jako "zlobivé", "neklidné", "neukázněné", "nepozorné", "problémové". Tyto nálepky s sebou nesou mnohá příkoří nejen pro skupinu, ve které se toto dítě vyskytuje, ale zejména pro dítě samotné. Tvoří se traumata a stereotypy, které dítě mohou provázet po celou dobu docházky do MŠ.

Jak tomu zabránit? Jakým způsobem s těmito dětmi pracovat, aby jim i nám bylo ve skupině MŠ dobře? Někdy se nám nemusí hned dařit, ale i prvotní eliminace nežádoucího jednání a dlouhodobá individuální činnost se můžou stát cestou, kdy se dítě adaptuje na prostředí MŠ, kde se postupně naučí orientovat. V tomto případě se může, ale často nemusí jednat o diagnostiku ADHD. Webinář je zaměřen na problematiku neklidných dětí v MŠ. V teoretické rovině se zaměříme na rozlišení dětí s ADHD a dětí, které jsou hůře adaptabilní a zvladatelné.

V praktické části budou zařazeny metody a techniky pro práci s neklidnými dětmi (vhodné i pro děti s ADHD) a několik kazuistik dětí, se kterými se lektorka setkala v rámci své pedagogické praxe.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Životní vzdělávání, z.s. ZDE