Konference "Laskaví a efektivní učitelé sobě"

Konference "Laskaví a efektivní učitelé sobě"

úterý, 14. 12. 2021 at 10:00 - 15:00

Muzeum Karlova mostu, Křižovnícké náměstí 3, Praha 1

Konference

Společně k bezpečí, z.s. zve na konferenci "Laskaví a efektivní učitelé sobě", tentokrát s podtitulem "Je na každém z nás, kde vytýčíme hranici".

Konference se uskuteční PREZENČNĚ nebo ON-LINE, účastník si volí formu v přihlášce.

Anotace:
Rok se s rokem sešel a je tu opět naše předvánoční výměna zkušeností a nástrojů, které používají efektivní učitelé, celodenní sdílení učitelských tipů, dobré praxe. Můžete být aktivní a podělit se o ty své, můžete být pasivní a jen se inspirovat od ostatních. V průběhu dne představíme postupně příklady dobré praxe a také výzvy a možné směry, kterými se laskaví a efektivní učitel může ubírat.

Z programu:
* Michaela Veselá (Společně k bezpečí, z.s.) - Výukové listí a srovnání Mášenky do latě.
Listí sbírané dopoledne má naprosto jinou výukovou kvalitu než to sbírané odpoledne. Mášenka a tři medvědi - jak v sobě potlačit touhu vyjadřovat se úplně ke všemu, co vidíme. A jak se čestně vypořádat s nabízením svých vlastních kritických názorů. Právo i povinnost naučit se číst, psát a počítat. Kde končí jedno a začíná druhé?
* Martina Kekulová (Společně k bezpečí, z.s.) a Petra Holešová (ZŠ Rotava) - Mám pod kontrolou ruce, nohy, věci, prostor, pusu.
Jak nastavit jednoduše a srozumitelně základní výstup v oblasti sociálních kompetencí žáků a jak se to proměňuje v úrovních.
* Martina Grohmanová (Společně k bezpečí, z.s.) a Radka Dvořáková (ZŠ Opatovice nad Labem) - Postav se sám za sebe.
„Komenty“, „hejty“ a ubližování - jak se trénuje to nedělat a jak se trénuje na ně efektivně reagovat. Trénink u dětí, přesná technika zpětné vazby - ukázky indikované prevence.
* Jana Ullspergerová (ZŠ Oloví), Alena Jílková a Marcela Dvořáková (ZŠ a MŠ Sázava okr. Benešov) – Jednoduché nástroje pro klidnou výuku
a nastavení pravidel ve třídě.

Více informací a přihlášení na stránkách Společně k bezpečí, z.s. ZDE