Webinář "Neverbální projev v praxi učitele"

Webinář "Neverbální projev v praxi učitele"

Pátek, 10. 12. 2021 at 10:30 - 17:00

-

Webináře

Společnost pro vzdělávání Infra zve na webinář "Neverbální projev v praxi učitele".

Vzdělávací program je zaměřen na celostní neverbální komunikaci.
Na semináři se naučíte sjednotit verbální a neverbální projev do jednotného signálu, který bude pro žáky a další okolí srozumitelný. Uvědomíte si svou osobnost a její projevování skrze neverbální komunikaci. Zamezí se tak nedorozumění, kdy každý člověk může vnímat stejné signály odlišně. Naučíte se neutrálnímu způsobu vyjádření jako výchozímu.
Lektorka Vás seznámí se škálou možností neverbálních signálů (tělo, postoj, posed, mimika, hlas v prostoru, etiketa jako mezinárodní neverbální komunikace).

Další část bude zaměřena na praktická cvičení, při kterých se budeme věnovat Vašim individuálním neverbálním projevům. Představíme si různé techniky práce s hlasem, gesty a projevem. Na reálných příkladech si ukážeme, jak na žáky působí učitelův postoj, práce s fyzickým tělem a gesta.
Cestou tvořivých, průpravných her (pantomimické etudy, vyjádření vnitřního monologu pohybem a gesty) a cvičením s komunikativními prvky si s lektorkou procvičíte dovednosti především z oblasti hlasové a pohybové výchovy. Program též ukáže možnost, jak pracovat s napětím a uvolněním, s rytmem a dynamikou v oblasti pohybu a řeči.

Program směřuje k objevování základních předpokladů jedince pro cílená a uvědomělá jednání, která mohou být východiskem pro zlepšení komunikačních dovedností učitele se žáky, kolegy, rodiči.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Infra ZDE