Webinář "Poruchy pozornosti a soustředění jako důsledek ADD a ADHD ve školní praxi"

Webinář "Poruchy pozornosti a soustředění jako důsledek ADD a ADHD ve školní praxi"

úterý, 8. 6. 2021

-

Webináře

Společnost pro vzdělávání Infra zve na webinář "Poruchy pozornosti a soustředění jako důsledek ADD a ADHD ve školní praxi".

Hodinová dotace 8 hodin, webinář bude rozdělen do dvou dnů, a to 8.6.2021 a 15.6.2021, vždy od 13:30 do 17:00 hod.

Získáte přehled v systému péče a reedukace u žáků s ADHD. Seznámíte se s individuálním a specifickým přístupem při řešení vzdělávacích problémů. Získáte schopnost analyzovat doporučení z pedagogicko-psychologických poraden a vytvářet individuální vzdělávací program, hodnotit jeho efektivitu a sledovat osobní vývoj žáků se speciálními vzdělávacími potřebami.

Na semináři vám objasníme příčiny a následky nepozornosti, hyperaktivity a impulzivity žáků ve škole.
Poruchy souhrnně označované jako ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), ADD (Attention Deficit Disorder) se projevují neschopností udržet pozornost při výuce, dokončovat úkoly, zapomnětlivostí v každodenních činnostech.
Budeme se zabývat základní terminologií, diagnostickými, reedukačními a podpůrnými formami systematické péče, optimální strategií ve výuce, možnostmi spolupráce výchovných poradců a školních psychologů na základě doporučení pedagogicko-psychologických poraden, smyslem IVP (individuální vzdělávací plán) a významem pravidelných konzultací rodičů s učiteli.
Součástí semináře je i rozbor příkladů z praxe, optimální možnosti pomoci, diskuze.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Infra ZDE