Seminář "Manipulace v jednání–aneb jak se nenechat zatlačit do kouta"

Seminář "Manipulace v jednání–aneb jak se nenechat zatlačit do kouta"

Pátek, 4. 6. 2021 at 8:30 - 15:30

Praha

Semináře, přednášky, workshopy

Vzdělávací agentura Descartes zve na seminář "Manipulace v jednání – aneb jak se nenechat zatlačit do kouta", který je určen pedagogům ZŠ, SOŠ, SOU, VOŠ a gymnázií.

Obsah akce:
Jak poznat manipulativní jednání, jednotlivé fáze manipulace a typologie manipulátorů. Obranný mechanismus nebo agresivita? Techniky a prostředky manipulace a obrana proti nim. Role manipulace v mezilidských vztazích. Jsme manipulátory, aniž si to uvědomujeme? Manipulace v zaměstnání, v rodině. Manipulace škodí všem. Prostor a jeho zvládání. Účinná argumentace, umění vyjít z konfliktu se ctí. První pomoc proti hloupým narážkám – instantní věty. Kde jste nejzranitelnější. Chraňte svou čest. Odhalte jízlivé komplimenty. Zvládání kritických situací. Jak reagovat, když vám někdo něco podsouvá. Praktická cvičení.

Vzdělávací cíl:
Osvojení si a uvědomění si vlastních potřeb, schopnost odolávat manipulátorům, poznání osoby a pohnutek manipulátora, trénink kontramanipulačních technik, schopnost otevřené komunikace. Osvojení si odmítnutí, konstruktivní kritiky, umění užívat slovní sebeobrany.

Seminář se uskuteční v Praze, konkrétní místo konání bude upřesněno.

Více informací a přihlášení na stránkách agentury Descartes ZDE