Webinář "Právní odpovědnost vyučujících"

Webinář "Právní odpovědnost vyučujících"

Pondělí, 31. 5. 2021 at 9:30 - 17:00

-

Webináře

Vzdělávací agentura Descartes zve na webinář "Právní odpovědnost vyučujících".

Právní odpovědnost je téma, které školy přirozeně zajímá. Náš webinář obsáhne jak odpovědnost jednotlivých zaměstnanců, tak odpovědnost školy v civilněprávních otázkách, a dále hlavní příklady spojené s odpovědností za přestupky a trestněprávní odpovědností.

Budeme se také věnovat otázkám spojeným s právní odpovědností v období distanční výuky (kdo o čem rozhoduje? jaké odpovědnostní vztahy se vyvozují? kdy se jedná o porušení soukromí při distanční výuce? ad.).

Cílem semináře je přiblížení hlavních aspektů různých forem právní odpovědnosti pedagogů a ředitelů škol. Pedagogové jsou v prvé řadě zaměstnanci, proto se mohou z této pozice dopustit jednání, které s sebou ponese právní důsledky a případné sankce. Mohou také způsobit škodu, seminář proto bude věnován také podmínkám náhrady škody pedagogy. Přiblíženy budou také podmínky trestní odpovědnosti, odpovědnosti za přestupky, jakož i civilněprávní odpovědnosti a některých specifik odpovědnosti ředitelů škol. Pozornost bude věnována i možným formám odpovědnosti žáků a studentů. Budou diskutovány často se vyskytující situace a reálné soudní případy u českých soudů.

Více informací a přihlášení na stránkách agentury Descartes ZDE