Seminář "Vzdělávání žáků s PAS v běžné základní a střední škole"

Seminář "Vzdělávání žáků s PAS v běžné základní a střední škole"

Pátek, 30. 4. 2021 at 9:00 - 16:00

Speciálně pedagogické centrum, Českolipská 26, Praha 9

Semináře, přednášky, workshopy

Národní ústav pro autismus, z.ú. zve na seminář "Vzdělávání žáků s poruchami autistického spektra v běžné základní a střední škole".

Účastníci kurzu budou připraveni na skutečnost, že odlišné chování žáka s PAS může ovlivňovat klima třídy, dozvědí se, jakým způsobem s třídním kolektivem pracovat a jak příznivě klima třídy ovlivňovat.

Pro koho je kurz určen: cílovou skupinou jsou vedoucí pedagogičtí pracovníci škol (zástupci ředitelů, výchovní poradci, pedagogičtí pracovníci pověření prevencí šikany), pedagogové a asistenti pedagoga z běžných základních škol a středních škol, kteří pracují se žáky s PAS nebo ve třídách speciálně zřízených pro žáky s PAS na běžných základních školách.

Program:

Poruchy autistického spektra, typické chování žáků s PAS
- sociální interakce a sociální chování
- komunikace
- způsoby chování, zájmy a aktivity
- nespecifické rysy v chování
- přidružené poruchy a onemocnění
Metodika práce se žákem s PAS v jednotlivých vzdělávacích a výchovných předmětech s využitím metodiky strukturovaného učení

Podmínky pro vzdělávání žáků s PAS jako žáků se speciálními vzdělávacími potřebami
- využití podpůrných opatření k úspěšnému vzdělávání žáků s PAS a jejich začlenění do kolektivu třídy (metody, individuální vzdělávací plán, organizace výuky, personální podpora, hodnocení pomůcky, podpůrná opatření jiného druhu /např. eliminující potíže se sociální interakcí, potíže se začleněním do kolektivu vrstevníků, komunikací, deficity v oblasti smyslového vnímání/)
- spolupráce s rodinou žáka s PAS
- práce s kolektivem třídy, ovlivňování příznivého klimatu ve třídě

Více informací a přihlášení na stránkách NAUTIS ZDE