Webinář "Varovné signály radikalizace a inklinace k extrémnímu násilí u dětí a mládeže I"

Webinář "Varovné signály radikalizace a inklinace k extrémnímu násilí u dětí a mládeže I"

úterý, 27. 4. 2021 at 9:00 - 16:00

-

Webináře

Profesní institut Jahodovka zve na webinář "Varovné signály radikalizace a inklinace k extrémnímu násilí u dětí a mládeže I".

Návazný díl webináře proběhne 26.5.2021

Kurz se zabývá aktuální bezpečnostní problematikou detekce radikalizace u dětí a mládeže, identifikací rizikového chování, které nasvědčuje o probíhající indoktrinaci a inklinaci k extrémnímu násilí. Obsahově se kurz soustřeďuje na aktuální trendy a metody rekrutace mládeže extremistickými skupinami. Úvodní blok přednášek představuje základní kategorizace extremismu, soudobé formáty a užívanou symboliku, propagandistické metody a manipulativní metody cílené na mládež.
V rámci kurzu budou dále účastníkům představeny fáze radikalizačního procesu a významné varovné signály, které mohou ve vybraných případech vést k projevům extrémního násilí či jinému rizikovému chování. Jednotlivé prezentace budou doprovázeny praktickými vizuálními ukázkami a příklady.

Kurz poskytuje základní vhled do aktuální bezpečnostní problematiky radikalizace se zaměřením na skupiny dětí a mládeže. Účastníci budou seznámeni se základními východisky extremistických skupin, ideologickém základu a rizicích radikalizace. Prostřednictvím praktických ukázek a příkladů budou absolventi vzdělávacího programu schopni identifikovat elementární varovné signály radikalizace a inklinace k extrémnímu násilí, orientovat se v problematice symboliky politických extremistických subjektů a dalších rizikových skupin.

Více informací a přihlášení na stránkách institutu Jahodovka ZDE