Seminář "Podpora při vzdělávání žáků s psychiatrickým onemocněním II"

Seminář "Podpora při vzdělávání žáků s psychiatrickým onemocněním II"

Středa, 17. 2. 2021

Praha

Semináře, přednášky, workshopy

NPI ČR zve na třídenní vzdělávací program "Podpora při vzdělávání žáků s psychiatrickým onemocněním II".

Program proběhne ve dnech 17. 2. 2021, 11. 3. 2021 a 17. 3. 2021, vždy od 9:30 do 16:30 hodin. Uskuteční se v Praze, konkrétní místo konání bude upřesněno.

Cílem vzdělávacího modulu, který je v systému pilotního ověření realizován v rámci projektu APIV A, je seznámit účastníky/budoucí lektory tématu s postupy práce s žáky s psychiatrickým onemocněním s důrazem na prostředí škol hlavního vzdělávacího proudu. Vzdělávací modul navazuje na již realizovaný modul Podpora při vzdělávání žáků s psychiatrickým onemocněním I., který se soustředil na práci s žáky před stanovením diagnózy. Nový navazující modul představí postupy práce s žáky, kterým již psychiatrická diagnóza byla stanovena.

Vzdělávací modul se bude primárně soustředit na objasnění problematiky komunikace o psychiatrické diagnóze na půdě školy, a to jak komunikaci ve směru k žákům, ve směru k vyučujícím, tak i komunikaci mezi jednotlivými aktéry školy. Dále se vzdělávací modul zaměří na objasnění specifického chování žáků s psychiatrickým onemocněním, resp. se zaměří na projevy chování, které se mohou v souvislosti s psychiatrickou diagnózou objevit (např. očekávané kognitivní obtíže, poruchy nálady, poruchy příjmu potravy, nevyvážený vývoj, psychotická onemocnění, disharmonický vývoj) a poskytne informace o vhodných preventivních opatřeních v prostředí školy. Součástí vzdělávacího modulu bude i přehled možných způsobů pomoci z oblasti zdravotnictví a sociální péče pro tyto žáky.

Více informací a přihlášení na stránkách NPI ČR (dříve NÚV) ZDE