Webinář "Pohled dítěte na domácí násilí"

Webinář "Pohled dítěte na domácí násilí"

Pátek, 12. 2. 2021 at 9:00 - 15:00

-

Webináře

Společnost pro vzdělávání Aliaves zve na webinář "Pohled dítěte na domácí násilí".

Webinář je určen pracovníkům OSPOD a dalšícm pracovníkům v přímé práci s dětmi (pracovníci sociálních služeb, školských a zdravotnických zařízení, zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, atd.).

Cíl:
Představa rodiny jako bezpečného a klidného místa, které zaručuje všem členům zdravý vývoj, získala v poslední době trhliny. Děti zažívají domácí násilí, jak ve vlastní nebo náhradní rodině. Pokud vyrůstají v náhradní rodinné péči je situace o něco komplikovanější. Cílem kursu je zvýšit povědomí účastníků kursu o dopadu domácího násilí na nezl. dítě, posílit účastníky kursu v jejich možnostech řešení situace dětí ohrožených domácím násilím (z pohledu jejích kompetencí).
Důraz bude kladen na takovou volbu řešení, která souvisí s nejlepším zájmem dítěte a na úskalí, která souvisejí s možnostmi řešení jejich situace (domácí násilí a versus rodičovská odpovědnost, domácí násilí a řízení o úpravě poměrů/úpravu styku, domácí násilí - vlastní a náhradní rodina).
V průběhu kursu bude věnován prostor četným kazuistickým příběhům a dále bude otevřen prostor pro otázky účastníků kursu včetně problémů, se kterými se potýkají v praxi.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Aliaves ZDE