Webinář "Součinnost policie a OSPOD se zaměřením na ochranu dětské oběti sexuálních zločinů"

Webinář "Součinnost policie a OSPOD se zaměřením na ochranu dětské oběti sexuálních zločinů"

čtvrtek, 12. 11. 2020 -

-

Webináře

Profesní institut Jahodovka zve na dvoudenní webinář  "Součinnost policie a orgánu sociálně právní ochrany dětí se zaměřením na ochranu dětské oběti sexuálních zločinů".

Webinář proběhne ve dnech 12. listopadu 2020 - 13. listopadu 2020, 9:00 - 13:30 hod.

Obsah kurzu:
Sexuální zneužívání dětí představuje jakékoliv využití dítěte pro navození vzrušení či uspokojení sexuálních potřeb zneuživatele a vystavení dítěte takovému chování, které tento cíl naplňuje. Jedná se o formu syndromu CAN. Nebezpečí často přichází z vlastní rodiny.

Sociálně právní ochrana dětí chrání oběti tohoto závažného trestného činu a vstupuje v úzkou spolupráci s Policií ČR. Dvoudenní kurz účastníkům přiblíží, jak vypadá dobrá praxe OSPODu při řešení tohoto jevu v součinnosti s Policií ČR.

Kurzem bude provázet odbornice na sociálně právní ochranu dětí, dlouholetá vedoucí oddělení péče o rodinu a dítě a současně v této problematic zkušený policista, vrchní komisař Policie ČR, Služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství hl. m. Prahy.

Lektoři účastníky provedou trestním řízením očima dítěte a úlohou sociálního pracovníka v tomto řízení v roli opatrovníka. Současně budou seznámeni s metodami sociální práce s dítětem a rodinou, které je ohroženo sexuálním zneužíváním a s postupy orgánů činných v trestním řízení. Vhled do problematiky očima dítěte je podpořen filmovou projekcí.

Více informací a přihlášení na stránkách institutu Jahodovka ZDE