Webinář "Dopady konfliktních rozvodů na děti"

Webinář "Dopady konfliktních rozvodů na děti"

Středa, 14. 10. 2020 - čtvrtek, 15. 10. 2020

-

Webináře

Profesní institut Jahodovka zve na dvoudenní seminář "Dopady konfliktních rozvodů na děti".

Účastníci získají informace o roli OSPOD v této oblasti sociální práce, jeho kompetencích, nástrojích a příležitostech, které vedou k eliminaci negativních dopadů konfliktních rozvodů na děti. Získají vhled do problematiky rodinného poradenství v těchto kauzách a podrobně se seznámí s etapami, ve kterých se ocitá rodina před, v rámci a po rozvodu manželství. Pozornost bude věnována úkolům, které je třeba zvládnout v souvislosti s adaptací na rozvod a k minimalizaci jeho negativních dopadů na děti.

Obsah:
Rozvod přestavuje zátěžovou událost v životě celé rodiny. Všichni se musí vyrovnat se selháním, změnou, krizí a významnou životní ztrátou, zvláště děti. Narušený obraz rodičů mnohdy znesnadňuje identifikaci s vlastní rodovou rolí a ztěžuje i přizpůsobení v budoucích partnerských vztazích a rodičovství.
Sociálně právní ochrana dětí tyto situace řeší, usiluje o eliminaci dopadů rozchodu rodičů na děti. Navazuje spolupráci s organizacemi a odborníky, kteří provází rodiče k dohodě a k minimalizaci konfliktů v komunikaci a interakci. Významné postavení v systému připadá rodinnému poradenství, jehož spolupráce s OSPOD je pro dítě a rodinu významnou podporou.
Kurzem budou provázet dva lektoři, zkušená vedoucí OSPOD a rodinný poradce, který se problematikou dlouhodobě zabývá. Současně budou využity ukázky z projekce filmu, jako názorná ukázka eskalace konfliktů mezi rodiči a dopadů na dítě stojící uvnitř sporu.

Více informací a přihlášení na stránkách institutu Jahodovka ZDE